הדברת חרקי מזון יבש / חרקי מחסן בגז למחסנים ומפעלים
חרקי מחסן הם חרקים שהסתגלו לחיות, להתפתח ולהתרבות בתוך מזון יבש דגנים וקטניות כגון חיטה, פרות יבשים, מוצרי עור, בגדים, שעורה, תירס, אורז, פסטה, חומוס, שעועית, עדשים וכדומה. אותם מזיקים למדו והסתגלו לייצר את המים בתוך גופם על ידי מערכת מטבולית ולקבל את מזונם ממוצרי מזון יבש.
חרקי מזון מחסן יבש מתחלקים לשתי סדרות: חיפושיות , פרפרים \ עשים חיפושיות כגון: חדקונית האורז, נובר התבואה, אורזית משוננת חזה, עוריות, חיפושית הקמח, חיפושית הטבק זרעיות, וכדומה.
סוגי העשים המזיקים:
עש התבואה, עש הקמח ההודי, עש הטבק, עש הבגדים, עש בונה הנרתיק וכדומה. במקומות אחסון כגון ממגורות, מחסנים ומפעלים כאשר מגיעה תוצרת חקלאית והיא בנגיעות סמויה יש לבצע ניטור במקום באופן קבוע ולשמור על ניקיון, אטימות המקום, טמפרטורה ולחות.
כאשר המזיקים התגלו יש לבצע מספר פעולות חשובות
ברגע שהתגלתה הנגיעות יש לבצע במקום איוד בגזים תוך יצירת חלל אטום שלתוכו יוחדר הגז. החלל האטום יהיה במרחק של 30 מטר לפחות משהיית בני אדם ובעלי חיים. הגז יוחדר רק על ידי מדביר בעל רישיון איוד ובעזרת מדביר בעל רישיון רגיל. האיוד יתבצע על ידי חיים קשאני מדביר איוד רישיון מספר 2235.
הגז שיוחדר חודר דרך כלי הנשימה לתוך חרק המזון והזחל וקוטל אותו כמו כן הגז חודר גם לתוך הביצה והגולם וגורם להשמדתם. תהליך האיוד נמשך מקסימום 10 ימים לאחר שחרור הגז אין שאריות של החומר במזון.
הדברת האיוד מתבצעת במחסנים, ממגורות, מפעלים, לולים, מחסני עץ, ממגורות קמח, במכולות
צפו גם ב: איוד תולעי עץ
הדברת חרקי מזון יבש במרכז | איוד חרקי מזון יבש | הדברה בתל אביב | מדביר במרכז | הדברה בכפר סבא